Cześć, to mój pierwszy raz na tym forum, więc przepraszam, jeśli to pytanie zostało już zadane, szukałem, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi, której szukam.
Właśnie odebrałem fabrycznie nowy model 2018 ZX14R.
Zauważyłem to dopiero teraz, około 3 godziny po zabraniu go do domu.
Kiedy wyłączam kluczyk zapłonu (wszystko wyłączone), na desce rozdzielczej miga czerwone światło (to obok lewego kierunkowskazu).
W instrukcji obsługi jest ono wymienione jako wskaźnik 3 i nazywane wskaźnikiem immobilizera.
Pytanie brzmi: czy światło powinno migać, gdy wszystko jest wyłączone?
Nie świeci się, gdy motocykl jest uruchomiony i jedzie.
Na stronie 53 jest napisane, że będzie migać przez 24 godziny, a następnie sam się wyłączy.
Chciałbym tylko wiedzieć, czy to prawda, ponieważ jest to pierwszy motocykl, który miałem ze światłami migającymi po wyłączeniu.
Czy rozładuje akumulator, jeśli nie będzie używany przez ponad tydzień?
Czy jest jakiś sposób, aby po prostu od razu wyłączyć to migające światło, gdy wszystko jest wyłączone?
Wszelkie informacje byłyby bardzo mile widziane,
Pozdrawiam.
Właśnie odebrałem fabrycznie nowy model 2018 ZX14R.
Zauważyłem to dopiero teraz, około 3 godziny po zabraniu go do domu.
Kiedy wyłączam kluczyk zapłonu (wszystko wyłączone), na desce rozdzielczej miga czerwone światło (to obok lewego kierunkowskazu).
W instrukcji obsługi jest ono wymienione jako wskaźnik 3 i nazywane wskaźnikiem immobilizera.
Pytanie brzmi: czy światło powinno migać, gdy wszystko jest wyłączone?
Nie świeci się, gdy motocykl jest uruchomiony i jedzie.
Na stronie 53 jest napisane, że będzie migać przez 24 godziny, a następnie sam się wyłączy.
Chciałbym tylko wiedzieć, czy to prawda, ponieważ jest to pierwszy motocykl, który miałem ze światłami migającymi po wyłączeniu.
Czy rozładuje akumulator, jeśli nie będzie używany przez ponad tydzień?
Czy jest jakiś sposób, aby po prostu od razu wyłączyć to migające światło, gdy wszystko jest wyłączone?
Wszelkie informacje byłyby bardzo mile widziane,
Pozdrawiam.