Kawasaki Ninja ZX Forum banner

Poprawny sposób ustawiania poziomu zmiennoprzecinkowego?

13K views 4 replies 4 participants last post by  Baja  
#1 ·
Jaki jest poprawny sposób ustawiania wysokości pływaka? Słyszałem kilka różnych sposobów. W konfiguracji z 4 gaźnikami, czy odwracasz je do góry nogami i przechylasz do tyłu, aż iglica pływaka opadnie, a następnie mierzysz? Czy mierzysz je, trzymając gaźniki tak, jak są zamontowane w motocyklu?

#2 ·
Jaki jest poprawny sposób ustawiania wysokości pływaka? Słyszałem kilka różnych sposobów. W przypadku konfiguracji z 4 gaźnikami, czy odwracasz go do góry nogami i przechylasz do tyłu, aż iglica pływaka opadnie, a następnie mierzysz? A może mierzysz go, trzymając gaźniki tak, jak są zamontowane w motocyklu?
Strona internetowa Factory Pro ma dobre wyjaśnienie na ten temat. Zasadniczo gaźniki umieszcza się pod kątem, a następnie mierzy.

http://www.factorypro.com/tech_tuning_procedures/tuning_float_height_adj_procedure.html

Mam nadzieję, że to pomoże!
Kevin

#3 ·
Chcesz zmierzyć wysokość pływaka, gdy metalowy zaczep na pływaku właśnie dotyka (ale nie ściska) sprężynowego zaczepu na iglicy. Aby to zrobić, musisz go lekko odwrócić do góry nogami.

#4 ·
Ach. No cóż, w takim razie robię to dobrze. Potrzebuje dalszej regulacji. Zaczęło się dobrze po zainstalowaniu nowego zestawu dysz, ale po pewnym czasie zachowywało się dziwnie. Jeszcze do końca nie wiem, czy jest za bogato, czy za ubogo. Właściwie wykazuje oznaki jednego i drugiego.