Kawasaki Ninja ZX Forum banner

Dlaczego motocykliści Harley-Davidson pokazują ci środkowy palec, kiedy ich wyprzedzasz?

18K views 34 replies 14 participants last post by  chuck a  
#1 ·
Jadąc krętą drogą, natknąłem się na 5 lub 6 Harleyów jadących boleśnie wolno. Oczywiście, wyprzedzasz ich, a oni pokazują ci środkowy palec. DLACZEGO?

#7 ·
Peter Egan napisał dla magazynu historię o jeździe swoim Harleyem po PCH i utknięciu w korku. Myślał, że to jakiś głupiec w kamperze, ale kiedy dotarł do przodu po wyprzedzeniu kilku pojazdów, okazało się, że to grupa motocyklistów Harley. Zredukował bieg i przejechał obok nich. Następnego dnia był w sklepie Harley, żeby coś załatwić, kiedy usłyszał dwóch rosłych mężczyzn dyskutujących o tym, jak zostali wyprzedzeni przez "szalonego człowieka" na PCH dzień wcześniej. Jeden skomentował "brak dyscypliny na pasie" lub coś równie głupiego. Podszedł do nich i powiedział, że coś podobnego przydarzyło się jemu, kiedy grupa motocyklistów jechała 5 poniżej limitu i jechała tak blisko siebie, że (prawie) żaden inny pojazd nie mógł ich wyprzedzić. Powiedział im, że kiedy wrócił do domu, zadzwonił do wszystkich swoich przyjaciół i powiedział im, że jeśli kiedykolwiek będzie tak jeździł, powinni strzelić mu w głowę, bo to koniec.

Mój kumpel, Jim, jeżdżący Harleyem, jeździ ze mną tak samo często, jak z innymi motocyklistami Harley, ponieważ tak wielu z nich jeździ tak, jakby mieli 90 lat i byli ślepi. Ilekroć spotykamy taką grupę na drodze, zawsze pozwalam mu przejechać obok nich jako pierwszemu, a potem udaję, że go gonię.

#8 ·
Peter Egan napisał historię dla magazynu o jeździe swoim Harleyem po PCH i utknięciu w korku. Myślał, że to jakiś głupiec w kamperze, ale kiedy dotarł do przodu po wyprzedzeniu kilku pojazdów, okazało się, że to grupa motocyklistów Harley. Zredukował bieg i przejechał obok nich. Następnego dnia był w sklepie Harley, żeby coś załatwić, kiedy usłyszał dwóch rosłych osobników dyskutujących o tym, jak zostali wyprzedzeni przez "szalonego człowieka" na PCH dzień wcześniej. Jeden skomentował "brak dyscypliny na pasie" lub coś równie głupiego. Podszedł do nich i powiedział, że coś podobnego przydarzyło się jemu, gdy grupa motocyklistów jechała 5 poniżej limitu i jechała tak blisko siebie, że (prawie) żaden inny pojazd nie mógł ich wyprzedzić. Powiedział im, że kiedy wrócił do domu, zadzwonił do wszystkich swoich znajomych i powiedział im, że jeśli kiedykolwiek będzie tak jeździł, powinni strzelić mu w głowę, bo to koniec.

Mój kumpel, Jim, jeżdżący Harleyem, jeździ ze mną tak często, jak z innymi motocyklistami Harley, ponieważ tak wielu z nich jeździ tak, jakby mieli 90 lat i byli ślepi. Zawsze, gdy spotykamy taką grupę na drodze, zawsze pozwalam mu jechać przed nimi, a potem udaję, że go gonię.
Przeciętny motocyklista H-D od lat 90. jeździ tylko od czasu do czasu, gdy pogoda jest idealna, w kostiumie, z grupą buntowników w identycznych kostiumach. Jest ten facet w średnim wieku, którego spotykam w pracy (nawiasem mówiąc, jestem w średnim wieku) z nowiutkim, idealnym pickupem H-D. Nosi koszulki H-D. Pewnego dnia przyjechał swoim baggerem za 30 tys. dolarów i musiał dowiedzieć się, jak na niego wsiąść, uruchomić go i cofnąć jak początkujący motocyklista w pierwszym tygodniu.

#12 ·
Grupa H-D to jazda MSF z nastawieniem.
Grupa kierowców z długim wahaczem to jazda MSF z wybuchem podtlenku azotu.
Może to brzmieć surowo z szeroką siatką, ale jest to dokładne. Grupy, które najbardziej szanuję za umiejętności i autentyczność, to kierowcy BMW i Gold Wing.
Zgadzam się. Każdy, kto potrafi jeździć na tych śmieciach, musi być mistrzem.

#15 ·
Żona i ja wybraliśmy się na przejażdżkę Harleyem, tak, mam jeden, i przypadkowo wjechaliśmy na autostradę 40 z grupą piratów i bez kasków.
Jechali lewym pasem dosłownie 10 mph poniżej limitu 75 mph.
Nie chciałem być kojarzony z tym klastrem i pokazałem im, że Harley jest w stanie osiągnąć ponad 90 mph.
Po raz pierwszy żona nie robiła mi wyrzutów z powodu szybkiej jazdy
Nie rozumiem, dlaczego kluby to robią, popisują się przed innymi uczestnikami ruchu? Rozumiem, jeśli to pogrzeb lub Rolling Thunder albo coś w tym stylu.

#18 ·
Wszystko zależy od perspektywy. Kiedy jedziesz motocyklem, który nie jest w stanie zrobić tego, co potrafi większość motocykli, widok kogoś, kto cię wyprzedza, jest jak oglądanie, jak bryczka konna zostaje wyprzedzona przez f15. Nigdy nie spotkałem wolnej grupy motocykli sportowych, ale od 2008 roku kilka razy w lecie miałem sytuacje, które opisałeś. Jak wspomniano, to najgorsze przejażdżki na najgorszych motocyklach.

#19 ·
Lata temu, mój kolega odbył dwutygodniową wyprawę do Kanady z Upper Arrow Lake przez wyspę Vancouver i z powrotem do Stanów przez prom Blackball na Półwysep Olimpijski. Będąc w Kanadzie, KAŻDY motocyklista, którego widzieliśmy jadącego z naprzeciwka, machał, KAŻDY JEDEN....

Mieliśmy żartować w naszym następnym lokalu, ponieważ mój kolega wspomniał mimochodem: "No wiesz, na pewno wiesz, że znowu jesteś w Stanach, żaden z motocyklistów Harley'a nie machnie do ciebie..."

:D :D

#20 ·
Aroganckie kutasy nawet nie nadążają i wkurzają się z tego powodu. Po prostu macham, gdy lecę obok nich, uderzając potrójne.🤣😂😊 Cholera, nawet wyprzedziłem kule, które jeden wystrzelił w moją stronę, albo był tak kiepskim strzelcem z siodła. To wkurzyło ich jeszcze bardziej. :poop::poop::poop: 4 mózgi jeźdźców Harleyów. ICH RĘCE DRĘTWIEJĄ OD WIBRUJĄCEGO SILNIKA, a moje są tak gładkie, nawet przy prędkości Mach 1.1

#22 ·
Uważam, że faceci z Harleyów są tutaj dobrymi, godnymi szacunku ludźmi. Sam mam Harleya. Cholera, jedyne zakręty w pobliżu Houston to zjazdy z autostrady. Są tak dobre, jak wszystko inne.
Czy to nie uczyniłoby z ciebie potencjalnego motocyklistę Harleya, który mógłby mi pokazać środkowy palec, gdybym zdecydował się przejechać obok ciebie?

#24 ·
"brak dyscypliny na pasie" lub coś równie głupiego. Zabijasz mnie, Hammerhead.
Wiesz, jaka jest różnica między Harleyem a Hover????????????

Brudny worek jest na zewnątrz Harleya. : ) : )
Przez wszystkie lata mojej jazdy nigdy nie zdarzyło mi się, żeby grupa HD wyzywała mnie od przejeżdżania. Zostanę za nimi na chwilę i wyprzedzę, gdy będzie bezpiecznie i zrobię to z szacunkiem, nawet jeśli są tylko weekendowymi wojownikami, a zwłaszcza jeśli są posiadaczami 3-częściowych naszywek. W zależności od klubu, jeśli byłaby to droga dwupasmowa, w ogóle bym ich nie wyprzedzał. Po prostu zjechałbym na pobocze, wypalił papierosa lub dwa i jechał dalej. Robię to na wypadek, gdybym z jakiegoś powodu wyprzedził ich jak dupek, znalazł się 1 milę przed nimi i motocykl by się zepsuł,,,,,, Pomyśl o filmie Dual.
Jeździłem z naprawdę złymi skurwysynami. Czy to dobrze, że robią niektóre rzeczy, które robią? Nie, to nie tak, ale mają to w dupie. Gdzieś na odludziu wkurwisz ich i będziesz miał problem do rozwiązania

Byłem członkiem klubu HD z naszywką. Znałem prezesa, jego żonę i dzieci, wszystkich jego braci, jego ojca, matkę, ciotki i wujków przez 25 lat w tamtym czasie i byłem jedynym wyjątkiem. I stało się to po wielokrotnych prośbach, żebym dołączył. Musiałem robić przejażdżki z zabawkami, imprezy klubowe, spotkania, składki itp. Czasami musieliśmy chodzić na imprezy innych klubów MC. Mówię o klubach w kolorze zielonym, klubach w kolorze czerwono-białym. Wkurwisz tych facetów i będziesz miał z nimi do czynienia. Ktoś z innych klubów zapytał mnie, co się dzieje z tym obcym motocyklem, powiedziałem, że wskoczyłem na mojego HD tego ranka, ale nie chciał się uruchomić. Zaśmiali się i wszystko było dobrze.
Tak, spowodowało to duże problemy z moją jazdą na tym 98 ZX11, a także w samym klubie. Nie jestem jak ci prawdziwi Deal Bikers, chciałem jak najmniej uwagi, ten motocykl postawił mnie w centrum uwagi i nie podobało mi się to. Musiałem wyjść. Technicznie rzecz biorąc, przeszedłem na emeryturę w ten sposób, że mogłem zachować moją naszywkę. Nauczyłem się od nich wielu rzeczy, wciąż jestem z nimi wszystkimi w przyjaźni.
Bądź więc ostrożny i uważaj, czego sobie życzysz.

#25 ·
Jeździłem moim harleyem w ten weekend z panią EZ i jechałem z prędkością 68 mil na godzinę w strefie 65.
Jakiś facet w priusie mnie popychał i nie chciał wyprzedzać.
Następna strefa wyprzedzania była znów wolna, więc wyłączyłem tempomat, pomachałem mu, żeby jechał i przesunąłem się w prawo.
Cholera, wyprzedził mnie w połowie mojego pasa.
Więc pokazałem mu środkowy palec.

A potem inny dupek nawet nie spojrzał i wyjechał przede mną.
Nawet pani EZ krzyczała. Tak, witamy w jeździe na motocyklu.

#27 ·
Jeździłem moim harleyem w ten weekend z panią EZ i jechałem 68 mil na godzinę w strefie 65.
Jakiś facet w priusie pchał mnie i nie chciał wyprzedzać.
Następna strefa wyprzedzania była znów wolna, więc wyłączyłem tempomat i pomachałem mu, żeby jechał dalej, a ja zjechałem w prawo.
Skurwiel wyprzedził mnie w połowie mojego pasa.

Dobry człowiek!!! Całkowity Douche Nozzle EZ. Też bym mu pokazał ptaka.
Byłem na pasie dla samochodów z co najmniej dwoma pasażerami miesiąc temu, światło i dobra prędkość, spóźniłem się jak zwykle i się spieszyłem, jadę 95, kilku facetów podjeżdża za mną i staje tuż obok mnie, ale on tam zostaje i mnie nie wyprzedza. 200 stóp dalej mogłem legalnie opuścić pas dla samochodów z co najmniej dwoma pasażerami, bo o to mi chodzi,,,,,, : )
Wjechałem na pas 1 z pasa CP, a on po prostu tam ze mną został. To Azjata i jego dziewczyna, ona na niego krzyczy. Więc pokazałem mu środkowy palec przez milę lub więcej.

Potem inny dupek nawet nie spojrzał i wyjechał przede mną.
Nawet pani EZ krzyczała. Tak, witamy w jeździe na motocyklu
Więc pokazałem mu środkowy palec

Po prostu załóżmy, że wszyscy chcą nas zabić.

Wydaje mi się, że ostatnio jeżdżę moim Harleyem częściej, odkąd przeprowadziłem się do Houston. Rampa wjazdowa na autostradę nie jest uważana za dobrą krętą drogę. Tutaj jest płasko i prosto. Sprzedałem moją Dynę znajomemu w NC i wymieniłem moje turbo ZX12R na 2021 Road Glide ze znajomym na Florydzie. Wszyscy spotkaliśmy się w ten weekend w Tampie i jechaliśmy wzdłuż wybrzeża, aby cieszyć się scenerią, zwłaszcza tymi w bikini.

"Loop Boys", jak ich nazywamy w Houston, wszyscy pokazują im środkowy palec. Jeżdżą jak idioci i nie dbają o siebie ani o innych. Nie widzę tego za dużo, poza tym. Wszyscy wydają się dobrze dogadywać.

Oto Dyna i moja nowa Road Glide
View attachment 21638
Ładny HD. Założę się, że to jak jazda kanapą po drodze.
Czy te silniki nie mają około 112 cali +?
Czy to góra od bikini twojej żony na siedzeniu??????

#26 ·
Wydaje się, że w dzisiejszych czasach jeżdżę moim Harleyem częściej, odkąd przeprowadziłem się do Houston. Rampa wjazdowa na autostradę nie jest uważana za dobrą krętą drogę. Tutaj jest płasko i prosto. Sprzedałem moją Dynę znajomemu w NC i wymieniłem moje turbo ZX12R na Road Glide 2021 ze znajomym na Florydzie. Wszyscy spotkaliśmy się w ten weekend w Tampie i jechaliśmy wzdłuż wybrzeża, aby podziwiać scenerię, zwłaszcza te w bikini.

"Loop Boys", jak ich nazywamy w Houston, wszyscy im pokazują środkowy palec. Jeżdżą jak idioci i nie dbają o siebie ani o innych. Poza tym nie widzę tego zbyt wiele. Wszyscy wydają się dobrze dogadywać.

#33 ·
Wygląda na to, że w dzisiejszych czasach jeżdżę moim Harleyem częściej, odkąd przeprowadziłem się do Houston. Wjazd na autostradę nie jest uważany za dobrą krętą drogę. Tutaj jest płasko i prosto.
Tak, po 1980 roku, plus minus, inżynierowie autostrad przestali umieszczać pochylenie na wjazdach na autostrady, aby zmusić ruch do zwolnienia. W San Antonio wciąż jest kilka starych wjazdów, najlepiej pamiętam I-10 West do I-37 South. Schodzi w dół, a następnie w górę i w lewo z dobrym pochyleniem, ale wyjście ma malejący promień. Zmiażdżyłem lewy wydech stopką boczną na tym jednym i mogłem zobaczyć iskry w lusterku wstecznym 🤗😬 Jest też kilka słodkich esów na General Hudnell Drive do Kelly AFB.