Kawasaki Ninja ZX Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Hello all i recently purchased a 96'zx6r was totally in peices, but myself and dad built it back up and got it running fine, i booked a track day (my very forst one on a bike) but had to cancel ot today as the bike would not start.

I had it running last night and after a few minutes it just died, no spluttering nothing.

Intried to start it again but it wouldn't even turn over. Now its very tempromental sometimes it turns over somtimes it doesnt.
I belive its a dodgy connection at the IG switch because when i shake it about abit it does eventually turn over however ir still just will not start,

Im not 100% mechanically minded but have a good idea about most stuff,
Any ideas what this could be??

Many thanks
 

·
Registered
Joined
·
243 Posts
Hi,
It does sound like a Dodgy Ignition switch, First thing I would do is pull it and inspect for a loose wire.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #3
I wilk do that now would that kill the engine while running and now allow itnto turn over and not start?

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
243 Posts
If the fault lies with the switched live then it would be like you switching the ignition off and no it wouldn't start until the connection is made..
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #5
Thank you will gwt on that today once o get past this rounded screw ofcourse 😔
Will post the results

Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
243 Posts
They are Anti Tamper Screws and best removed by drilling or taping undone with a very sharp center punch.
Best to remove the top yolk it makes it way easier but you can inspect with the top yolk off with the switch still fastened in.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,440 Posts
I would check the plug under the tank before removing the ignition switch. Check the simple things first. If the connections at the plug are corroded or partially/ fully broken, you will have issues.
 

·
Registered
Joined
·
243 Posts
I thought of that but discounted due to them building the Bike from parts so assumed the plug was good otherwise they would of noticed but worth a check (y) Assumption does not always turn out well :(
 

·
Registered
Joined
·
3,673 Posts
Have you pulled the carbs and completely cleaned them?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #11
So i got it started but died with any revs, left it a few days albeit in the cold, now it soubds like it wants to start but wont could it be thw carbs still
 
1 - 11 of 11 Posts
Top