ZX Forums - Reply to Topic
Thread: 1999 Zx9r ignition swap Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the ZX Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
08-25-2019 10:09 PM
[email protected] So I did everything right I believe. The old ignition switch w new cylinder. The 100ohm resistor in place. The bike runs great for about 5 minutes, can wheelie down the road, then she starts to bog down stutters, and dies. She starts right up and will stay started at idle but as soon as I get going into the higher RPM band on acceleration she dies out again. From what I've read in other posts I'm going to take the airbox off, I'm going to check the carbs, I'm going to check the fuel filter, I'm going to check the fuel pump, I checked the fuses and replaced all my 20 amp fuses already. Last but not least I'll check valve clearances if necessary. I've never done that and I don't really know how but I may have to. I've read stuff about kickstand switch etc.doesnt seem to be my problem.also seen posts regarding clutch switch. I did adjust my clutch cable the same day this all happened. I adjusted it because I was having difficulty going into neutral at a stop or any other gear for that matter. so I adjusted the clutch cable which was to too loose, I tightened it up, she goes into neutral fine now, and I'm able to slide her into any gear at a stop, so I don't think it's that but it may be... please guys, if anyone has any suggestions, this is driving me insane.. I'm not getting any indication lights on my dash or other issues, so I don't know what it is what's doing this. I ran her the other night and she was amazing I was doing 160 mph and she purred... what happened ??? why when it starts does it run so well until a few mins later? I'm thinking the carbs are out of sync, floats full with fuel or not, it sounded like one or two of the cylinders weren't firing properly when it was bogging down and she had a really strange growl... The backfires were enormous!!!! I mean the loudest back fires I've ever heard!!! Help me!!! Thanks everyone!
08-25-2019 11:59 AM
57x Take the two ignitions apart, swap the new cylinder into the old switch. You should be good to go.
08-24-2019 08:31 PM
[email protected]
1999 Zx9r ignition swap

Hey guys I recently lost my keys how to start an ignition swap I ordered one online it did not come with a built-in 100 ohm resistor I've seen many older posts speaking to this but it was difficult in many ways to find the exact answer I'm looking for. I tried swapping out the ignitions I installed the new one and put an inline 100 ohm resistor, quarter watt, .25 and it was fine for 10 minutes then began violently backfiring and stuttering, sometimes Toba halt. now I have one ignition with a drilled out cylinder that works but is ridiculous, and one brand new ignition with no 100 ohm resistor, that is what I'm assuming is causing my bike to backfire and not run and the next option is a Woodcraft Bypass and another $60 home in my pocket. In terms of bypassing, can some provide pics, info, detailed on how best to route everything. So many old responses differ and are valid or reliable... Any help guys.. I just wanna ride- keep my mind off my father and othervstressors

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome