Gen 2, clutch not working - ZX Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 11-16-2019, 08:26 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Nov 2019

Posts: 1
Gen 2, clutch not working

Hello, my bike is my only vehicle, so I'm kinda fucked right now.
I went to work just fine, everything was working perfectly, and when I was heading home, as soon as I sit on my bike, I've noticed my clutch all lose.
Like clutch lever had no tension at all, it could go back and forward all the way, I've tried adjusting wire but it didn't seem to help at all.

Luckly there was a co-worker with pick up truck and bike ramp so we took it to my home.

Once i've got home, I've tried pulling clutch rod, with pliers, and the bike still wouldn't engage the clutch. I've tried this like 2-3 times, and after the third time I pulled the clutch rod just came out, now I am not sure did I mess it up with force, or it came out cause it was already messed up.

By clutch rod, I mean clutch lever that sits on top of the cover, and connects to the wire. Not sure what is it exactly called

I'm sorry I don't know much about the clutch, any advice, or explanation would help me out a lot.
Ivan Zaric is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-17-2019, 01:47 AM
Newbie
 
Joined: Nov 2018

Posts: 28
You need to take the cover off the clutch and see what's going on. Sounds like the fork or pin has snapped

Sent from my I4213 using Tapatalk
Astrav6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ZX Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome