How to connect rear turn signal? btw New Guy!! - ZX Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 06:38 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Feb 2009
From: nyc

Posts: 8
How to connect rear turn signal? btw New Guy!!

Hi im new to this forum!! i just bought my 08 zx6r,but i droped it! broke my turn signal, so i bought an aftermartket one,but the problem is the connecter that was on the bike have 3 wires (yellow,black,kind of like blue) and the new one that i bought only have 2 wire so which one connect to which one??? i need help

thanks
aznzx6r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 07:05 PM
Member
 
Joined: Jan 2009
From: Bothell, WA
I Ride: 2007 zx-6r

Posts: 65
hey, i did the same thing two, i dont remember exactly but i am pretty sure i didnt hook up the yellow wire to anything, what color are the new wires?
deidsmoe is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 07:12 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Feb 2009
From: nyc

Posts: 8
new wire is black and yellow!!
aznzx6r is offline  
post #4 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 07:18 PM
Member
 
Joined: Jan 2009
From: Bothell, WA
I Ride: 2007 zx-6r

Posts: 65
well i am looking at my directions from my kit and for my 07 the rear turn lights the black is negative and the green is positive on the wires from the bike, so what i would do if i were you is just do a dry mock up and hook black to black and the yellow from the kit to the kind of blue on the bike and see if it works, thats what i did to get the right configuration
deidsmoe is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 07:27 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Feb 2009
From: nyc

Posts: 8
alrite i give it a try!! thanks
aznzx6r is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 07:29 PM
Member
 
Joined: Jan 2009
From: Bothell, WA
I Ride: 2007 zx-6r

Posts: 65
yea no problem, let me know how it goes,
deidsmoe is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 02-05-2009, 07:31 PM
Banned
 
Joined: Dec 2008
From: SW Florida
I Ride: 2006 636

Posts: 1,539
Welcome to the forum , not sure how to fix it though ..
citation10 is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 02-06-2009, 11:37 AM
Senior Member
 
Joined: Jan 2009
From: london
I Ride: ZX6 09 BLACK

Posts: 221
I will be installing some new rear lights soon and I will be doing "trial and error". Hook it up... if it works..... it works.... if not, try, try again lol.
bcroninuk is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 02-06-2009, 12:11 PM
Member
 
Joined: Jan 2009
From: Bothell, WA
I Ride: 2007 zx-6r

Posts: 65
yea that is honestly the way to go but i am pretty sure on the three wire setup you dont use the yellow wire,
deidsmoe is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 02-06-2009, 12:47 PM
Senior Member
 
dragonwrapzx6r's Avatar
 
Joined: Aug 2008
From: St. Louis, MO
I Ride: 2001 ZX6R

Posts: 224
Welcome, good luck.

2001 ZX6R

K&N Air filter
-1/+2 Sprockets
520 Chain Kit
Dunlop ATR Qualifiers Front and Rear
Carbon Fiber Heel Guards
Integrated LED Tail Light and Blinkers
Vance and Hines Titanium SS4 Slip-on
Frame Sliders
Bar Ends
Spool Sliders
Carbon Fiber Vinyl on Both Seats
Completely Custom Vinyl Wrap
www.vinylimagesinc.com
dragonwrapzx6r is offline  
post #11 of 18 (permalink) Old 02-06-2009, 01:10 PM
Senior Member
 
On1Wheel's Avatar
 
Joined: Nov 2008
From: Dallas, Texas
I Ride: Black 2006 ZX6R 636

Posts: 680
DON'T CUT THE BLUE WIRE!! It will explode.
On1Wheel is offline  
post #12 of 18 (permalink) Old 02-06-2009, 01:30 PM
Senior Member
 
Joined: Jan 2009
From: london
I Ride: ZX6 09 BLACK

Posts: 221
lol ha ha...
aznzx6r are you installing LED indicators?
bcroninuk is offline  
post #13 of 18 (permalink) Old 02-07-2009, 10:03 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Feb 2009
From: nyc

Posts: 8
dunt cut the blue one?? it will explode???really??
aznzx6r is offline  
post #14 of 18 (permalink) Old 02-07-2009, 10:04 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Feb 2009
From: nyc

Posts: 8
yes it is LED lights
aznzx6r is offline  
post #15 of 18 (permalink) Old 02-07-2009, 10:37 PM
Member
 
Joined: Jan 2009
From: Bothell, WA
I Ride: 2007 zx-6r

Posts: 65
hey aznzx6r, did you get the rear lights working?
deidsmoe is offline  
post #16 of 18 (permalink) Old 02-07-2009, 11:15 PM Thread Starter
Newbie
 
Joined: Feb 2009
From: nyc

Posts: 8
well i just got back home not to long ago but i will try it out tmrw morning!! and my rear light is fine i only broke the turn signal!! i will let you know tmrw!!
aznzx6r is offline  
post #17 of 18 (permalink) Old 02-08-2009, 12:18 AM
Member
 
Joined: Jan 2009
From: Bothell, WA
I Ride: 2007 zx-6r

Posts: 65
ok good luck
deidsmoe is offline  
post #18 of 18 (permalink) Old 02-08-2009, 04:56 AM
Senior Member
 
Joined: Jan 2009
From: london
I Ride: ZX6 09 BLACK

Posts: 221
With LED lights you may need to change the flasher relay. There is only one flasher relay on the zx6 (at the front) so if you change this for a LED relay it may effect the front lights!? I have asked motorcycle mechanics and that is their verdict.
Oxford have mini LED indicators that have built in resistors to keep the correct flash rate, best choice I think, and they have a few different shapes to choose from.
bcroninuk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ZX Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome